Organiser Services

De klant staat altijd centraal en jouw belangrijkste doel is om verwachtingen te overtreffen. Als Accountmanager, en als kapitein op het schip van het RAI eventteam, denk je mee over de invulling en organisatie van het evenement. Je helpt de klant kiezen uit de vele producten en diensten die de RAI te bieden heeft. Klanten kunnen bij jou terecht met al hun vragen. Je helpt ze hun weg te vinden binnen de RAI en in de stad Amsterdam – extra belangrijk voor buitenlandse organisatoren.
Houd jij ervan om de regie te nemen?

Organiser Services

Maak alvast kennis met je collega's

Organiser Services

Ruud Koopman

Project- en procesmanagement

Wat doe je?
Waar ik me bij Organisor Services elke dag voor inzet, is het steeds opnieuw faciliteren van een fantastisch evenement voor organisatoren, hun exposanten en bezoekers. Ik werk inmiddels vooral aan projecten die ons in staat stellen dat nog beter te doen.

Zo houd ik me bezig met verbeteringen in de processen, waardoor we steeds zo efficiënt mogelijk werken. Ook help ik om te zorgen dat teams de juiste middelen krijgen, zoals het digitale interne platform SharePoint. Als Project Manager heb ik uitdagende projecten onder mijn hoede. Ik denk bijvoorbeeld mee over nieuwbouw- en verbouwprojecten. Het is onder andere mijn taak om bij evenementen en projecten belanghebbende partijen te betrekken zoals de NS, het GVB en ACS Audiovisual Solutions. Intern hebben we als afdeling Account Management veel te maken met Operations, Planning en Facilitaire Zaken. Het projectmatig samenwerken is altijd een uitdaging, maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: RAI Amsterdam zo aantrekkelijk mogelijk maken voor de organisator, de exposanten en de bezoekers en mensen te verbinden met de stad Amsterdam.

Hoe heb je jezelf ontwikkeld?
Ruim 20 jaar geleden ben ik begonnen als Duty Manager, daarna heb ik als Account Manager onder andere meegewerkt aan de grote jaarlijkse vakbeurs IBC en heb ik een aantal jaren leiding gegeven aan de afdeling Account Management. Die ervaring helpt me nu om verbetermogelijkheden te signaleren en verbeteringen door te voeren.

Wat maakt jouw werk zo leuk?
Hier in RAI Amsterdam maak je van begin tot einde alles mee. Je leeft als het ware naar het eindproduct toe: die fantastische beurs of evenement. Zelfs al ben je niet direct betrokken bij een evenement of beurs, de spanning voel je altijd. RAI Amsterdam zorgt dat organisatoren, exposanten en bezoekers een toptijd beleven en dit doen wij samen. Ik heb geweldige collega’s en werk graag samen andere afdelingen, zodat je elkaar kunt versterken. Dat maakt dat ik met veel passie al 20 jaar werk voor RAI Amsterdam.