Kort samengevat

Type vast

Vakgebied Exhibition teams

Afdeling METSTRADE

Uren per week 40

Werk - denkniveau HBO / WO

Arbeidsvoorwaarden waar je blij van wordt

Je uitstekende arbeidsvoorwaarden beginnen bij een passend salaris en 8% vakantiegeld. Goede prestaties belonen we graag. Je jaarlijkse loonsverhoging is gebaseerd op je beoordeling. Vaste werknemers hebben een winstdelingsregeling en in sommige functies kun je een bonus verdienen. De beloningsstructuur is transparant, dus je weet altijd waar je aan toe bent.
We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom krijgt iedere medewerker 25 vakantiedagen én 13 ADV (arbeidsduurverkorting) dagen, gebaseerd op fulltime werkweek). Daarnaast heb je een goede pensioenregeling en kun je korting krijgen op verzekeringen.

Krijg leuke extra’s

We hebben een actieve personeelsvereniging. Naast de RAI borrels organiseren collega's verschillende activiteiten zoals de RAI Golfdag, een beachvolleybaltoernooi of een skiweekend.
Voor cultuurliefhebbers is er de CultuurWerkt!-pas, die korting geeft op concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen in het hele land. Je kunt ook korting krijgen op de Museumjaarkaart of Artisjaarkaart.
Vitaliteit vinden we belangrijk, daarom geven we korting op een sportschoolabonnement in de buurt van de RAI en op verschillende sportactiviteiten zoals bootcamplessen. Fanatieke sporter? Dan kun je misschien meespelen in het bedrijfshockeyteam of het voetbalteam.
Vaak zijn er kaarten beschikbaar voor voetbalwedstrijden en voor onze eigen beurzen. Bij Strandzuid en The Roast Room krijg je als medewerker 10% korting.
Kortom: Veel leuke extra’s

Opleidingen

We bieden een breed scala aan opleidingen en trainingen waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen:

- Afdelingsspecifieke opleidingen
- Persoonlijke studieovereenkomsten
- In-company workshops en trainingen door collega’s
- Workshops door externe bureaus en experts

De diversiteit in opleidingen is enorm en varieert van een baristatraining tot Engelse taalvaardigheid en van coachend leiderschap tot een fotocursus.


Mobiliteit

Je woon-werkverkeer per openbaar vervoer is volledig vergoed, of je kunt meedoen aan de fietsregeling. Kom je met de auto, dan kun je deze kwijt in één van onze eigen parkeergarages en ontvang je een kilometervergoeding.

 

Jij vertaalt beursconcepten in het realiseren van de commerciële doelstellingen.

Ons aanbod

Wat je gaat doen

Als Senior Sales Consultant ben je o.a. verantwoordelijk voor het behoud en de uitbreiding van het exposanten c.q. expositie programma. Hierbij focus je op o.a. new business en relatiebeheer, zowel voor METSTRADE en IBEX, inclusief de niche markten op beider beurzen. Je bent verantwoordelijk voor het formuleren en uitrollen van het acquisitietraject, relatiemanagement en je biedt alle exposanten een hogere ROI op de beursdeelname door een nauwe samenwerking met je collega’s van Cross Media.
 
Als Senior Sales Consultant ben je een voorbeeld voor het sales team, en specifiek voor de sales consultant binnen het domein METSTRADE en werkt in nauwe samenwerking met het IBEX project team. Zowel met jouw kennis (kennis van de markt, consultative selling en gestructureerde sales aanpak) als in jouw houding en gedrag (pro- actief, motivator, kartrekker).

Je signaleert trends en ontwikkelingen en weet deze i.s.m. de Exhibition Managers / Domein Manager METSTRADE, alsmede als de Show Director IBEX, te vertalen naar commerciële kansen.  

 • Samen met de Exhibition Manager, Domein Manager en Show Director IBEX, spar je over het beursconcepten, de kansen in de markt en innovatieve invalshoeken. Deze ventileer je vervolgens binnen het naar je Team Manager Sales en salesteam om hier met elkaar commerciële doelstellingen aan te hangen en te behalen.
 • Je werkt samen met onze marketeers om segmenten en markten in kaart te brengen, leads toe te voegen.
 • Je onderzoekt de juiste tools van verschillende segmentbenaderingen en voert deze samen met onze marketeers uit.
 • Je kan zelfstandig proposities per segment opstellen en onderbouwen en legt deze voor aan de Team Manager Sales.
 • Je bent verantwoordelijk voor de sponsor sales van deelevenementen en werkt hierin nauw samen met derden;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het sales- en exposantenwervingsplan van METSTRADE,  waarbij ook het communicatietraject met exposanten behoort. Dit stel je op in nauwe samenwerking met de Exhibition Managers en Team Manager Sales (national Pavilions)
 • Je bent verantwoordelijk voor de sales prognoses en aanpak voor IBEX en werkt hier nauw samen met de Sales Director North America en Team Manager Sales. Waarbij de Sales Director verantwoordelijk is voor Exposantenwervingsplan.
 • Je acquireert in de doelgroep van toeleveranciers aan de maritieme industrie (marktleiders en innovators) nieuwe opdrachten en bent medeverantwoordelijk voor de prospects en klanten vanaf het eerste contact tot aan de getekende offerte en daarna voor het beheer van de relaties;
 • Je adviseert je klanten over alle mogelijkheden van de beurs, dus niet alleen over de fysieke standruimte, maar ook over (cross mediale) concepten, paviljoenen, promotiepakketten, sponsoring etc.
 • Samen met de Exhibition Managers spar je over de landen paviljoenen en zorgt ervoor dat de verkoop activiteiten elkaar niet blokkeren;
 • Je beschikt over een relevant netwerk in de maritieme industrie en onderhoudt dit proactief. Daarnaast signaleer je trends en ontwikkelingen en vertaalt deze in commerciële kansen voor de beurs;
 • Je bewaakt er stuurt het sales proces aan en hebt volledige controle over de (nog te behalen) doelen.
 • Je bent verantwoordelijk voor een heldere rapportering
 • Je bent aanwezig bij alle relevante netwerk recepties op concurrerende beurzen en zorgt ervoor middels je netwerk hiertoe op de gastenlijst te staan
 • Je organiseert netwerkevents en netwerkbijeenkomsten met het bestaande en nieuwe netwerk

Dit breng jij mee

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal 5 jaar relevante saleservaring opgedaan 
 • Je hebt ruime ervaring met acquisitie en relatiebeheerder
 • Je beschikt over een relevant netwerk in de maritiem industrie
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en bent in het bezit van rijbewijs B
 • Je bent een gedreven persoonlijkheid, je bent klant- en servicegericht, zelfverzekerd en stressbestendig
 • Je bent bereid ongeveer 8x per jaar te reizen voor je werk
 • Je bent creatief, origineel en weet nieuwe markten aan te boren
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit, bent niet van 9 tot 5 en een inspirator voor je collega-sales consultants en de rest van het METSTRADE en IBEX team

Dit kan je van ons verwachten

 • Uitdaging!
 • Een inspirerende werkomgeving
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een collegiaal team

Belangrijke informatie
Voor deze functie ben jij beschikbaar voor 40 per week.
 

Sollicitatieprocedure

Brief
Stap 1 Ontvangst & Selectie

Na ontvangst van je CV en brief beoordelen wij of je bij de RAI en in het functieprofiel past. Binnen één week ontvang je een reactie.

Kennismaking
Stap 2 Kennismaken

Zodra jij net zo’n passie hebt voor de evenementenbranche als wij, nodigen we je van harte uit om een kop koffie te komen drinken voor de eerste kennismaking. Het eerste gesprek heb je met je toekomstige manager en een collega van die betreffende afdeling. Jullie gaan kennis met elkaar maken zodat beide partijen een goed beeld van elkaar krijgen. Na het eerste gesprek krijg je telefonisch een terugkoppeling.

Assessment
Stap 3 Assessment

Een positieve eerste ronde? Dan zien we je graag terug en plannen wij een vervolgafspraak met je in. In de tweede ronde wordt er gebruikgemaakt van een e-assessment.

In het e-assessment kijken we naar waar jij energie van krijgt, waar je passie ligt etc. maar we kijken ook naar wat je rol is in het team. Zo kunnen wij zien of de functie waarop je hebt gesolliciteerd bij je innerlijke drijfveren past, want als jij werk doet dat bij je past heb je meer energie en ben je productiever. We meten je competenties op basis van de Big Five Theorie, dit noemen wij een persoonlijkheidsmeting.

Het assessment is het uitgangspunt voor het tweede gesprek.

Tweede gesprek
Stap 4 Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we jouw competenties en drijfveren bespreken. Ook kijken we naar je match met de vacature. Pas je helemaal bij de RAI en is de vacature op je lijf geschreven dan ontvang je van ons een telefoontje dat je bent aangenomen.

Aangenomen!
Stap 5 Aangenomen!

Gefeliciteerd! Nu hoor je bij de RAI familie. Er moeten nu alleen nog wat praktische dingen geregeld worden. Zo bespreken we de arbeidsvoorwaarden vaak telefonisch en bevestigen wij alles per e-mail. Maar we hebben natuurlijk al vaste arbeidsvoorwaarden, die lees je hier.

Reageren

Vragen? Stel ze aan RomyRomy Faymonville, Recruiter recruitment@rai.nl
+31 (0)6 51 27 28 82