Kort samengevat

Uren per week 40

Werk - denkniveau Stage Hbo/wo

Stage lopen bij de RAI

Elk jaar verwelkomen wij tientallen studenten op MBO, HBO en universitair niveau. Je kunt rekenen op een inhoudelijke stage waarbij je zelfstandig werkt, onder begeleiding van een stagebegeleider. Ook krijg je de mogelijkheid om een of meerdere dagen mee te lopen op een andere afdeling. Zo ontdek je welke mogelijkheden er nog meer zijn. Tijdens je stage bieden we ook interne trainingen aan, zoals timemanagement of een workshop presenteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als stagiair of afstudeerder nemen we je serieus, ook in de arbeidsvoorwaarden. De vergoeding voor stagiairs en afstudeerders aan het HBO/WO is € 500,00 per maand bij een fulltime werkweek van 40 uur. Voor MBO studenten is de stagevergoeding € 350,00 per maand op basis van een fulltime werkweek van 40 uur. Je hebt recht op twee vakantiedagen per maand.

 

Je krijgt de kans zelf de focus van je stage te bepalen. Op basis van je interesses en competenties bekijk je, samen met het team, welke corporate communicatieprojecten het beste bij jou passen!

Ons aanbod

Wat je gaat doen

Naast gerichte communicatieprojecten houd jij je tijdens deze stage bezig met:

 • PR-trajecten en relatie-evenementen
 • de ontwikkeling en uitrol van de bedrijfsstrategie, mvo-activiteiten en interne communicatie
 • verschillende communicatiekanalen, zoals website, intranet, social media en nieuwsbrieven
 • algemene ondersteuning van teamleden
Afdelingsinformatie
De afdeling Corporate Communication is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van RAI Amsterdam. Zover wij kunnen houden we de touwtjes in handen als het gaat om ons imago en onze reputatie. We voorzien verschillende stakeholders, van medewerkers en directie tot buurtbewoners en gemeente, van informatie. Ook adviseren we collega’s bij uiteenlopende communicatievraagstukken. Je komt terecht in een warm en sociaal team bestaande uit 3 enthousiaste collega’s. Verder heb je contact en/of werk je samen met andere afdelingen binnen RAI Amsterdam, waaronder de RAI beursteams.

Dit breng jij mee

 • Uitdaging!
 • Een inspirerende stageomgeving
 • Goede stagevergoeding en vrije dagen (bij een fulltime stage 2 dagen per week)
 • Een leen telefoon en laptop
 • Een collegiaal team
 • Een netwerk van stagiaires en andere collega’s binnen de RAI

Dit kan je van ons verwachten

Voor deze stage vinden wij het belangrijk dat je proactief, representatief, creatief en innovatief bent. Dit kunnen wij terug zien in jouw motivatie maar ook op cv met stages, bijbanen, maar misschien ook wel je hobby's en nevenactiviteiten.

 • Je volgt een hbo of wo studie op het gebied van communicatie;
 • Je zoekt een meewerkstage, bij voorkeur voor 5 dagen in de week;
 • Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Sollicitatieprocedure

Brief
Stap 1 Ontvangst & Selectie

Na ontvangst van je CV en brief beoordelen wij of je bij de RAI en in het functieprofiel past of wellicht bij een van onze ander stages. Binnen één week ontvang je een reactie.

Kennismaking
Stap 2 Kennismaken

Zodra jij net zo’n passie hebt voor de evenementenbranche als wij, nodigen we je van harte uit om een kop koffie te komen drinken voor de eerste kennismaking. Het eerste gesprek heb je met je toekomstige manager of een collega van die betreffende afdeling. Jullie gaan kennis met elkaar maken zodat beide partijen een goed beeld van elkaar krijgen. Na het eerste gesprek krijg je telefonisch een terugkoppeling.

Aangenomen!
Stap 3 Aangenomen!

Gefeliciteerd! Nu hoor je bij de RAI familie. Er moeten nu alleen nog wat praktische dingen geregeld worden.

Reageren

Vragen? Stel ze aan Anne Anne van Ginkel, Corporate Recruiter
stage@rai.nl of
+31 (0)6 10 50 56 07