Goed ingewerkt aan de slag

We helpen je graag goed op weg. Voor je aan de slag gaat, krijg je een introductie, daarna leer je in de praktijk via training on the job. Bij alle evenementen krijg je een instructie op locatie zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Daarnaast zijn er afdelingsspecifieke trainingen.

Bij grote evenementen organiseren we voor flexkrachten een training 'I'm a host XXL'. Je krijgt dan een instructie en een basis gastvrijheidstraining. Je ontmoet meteen je flexcollega's

Bekijk de vacatures »

Flex werken

Werken als flexkracht

Je kunt op verschillende manieren als tijdelijke kracht bij ons werken:

  • Via een uitzendbureau of een andere bemiddelaar
  • Via een 'payroll' bedrijf

Voor de meeste tijdelijke functies ben je in dienst bij het uitzendbureau. Je gaat dan voor een bepaald aantal uren bij ons aan het werk.

Voor tijdelijke kantoorfuncties of leidinggevende functies werken we vaak met een 'payroll' constructie. Je solliciteert dan rechtstreeks bij ons en krijgt een tijdelijk contract voor een vast aantal uren. Je contract en betaling lopen via onze preferred partner In Person.

Goede arbeidsvoorwaarden

Wat je verdient, hangt uiteraard af van de functie. We hebben altijd leuke extra's, bijvoorbeeld kaarten voor evenementen zoals de Huishoudbeurs, de HISWA of theatervoorstelling die bij ons plaatsvinden. Met je CultuurWerkt!-pas krijg je korting op concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen. Rond Sinterklaas en Kerst organiseren we altijd iets speciaals, zoals een borrel of een leuke attentie.

Ontwikkel je verder

Ook tijdelijke krachten hebben bij ons goede groeimogelijkheden. Als uitzendkracht coachen we je en kijken we samen met het uitzendbureau naar je persoonlijke groei en mogelijke kansen. Als je een goede of zeer goede beoordeling hebt, nemen we je op in onze ‘flexpool’ en zetten we je graag vaker in.

Ben je op basis van ‘payroll’ in dienst, dan krijg je een zelfde beoordeling als de vaste krachten. Je hebt jaarlijks een formeel beoordelingsgesprek met je leidinggevende en een tussentijdse evaluatie halverwege het jaar. Dan maak je afspraken over eventuele opleidingen en kun je op basis van je beoordeling een bonus of salarisverhoging krijgen.

Er is een speciaal opleidingsaanbod voor tijdelijke krachten. We bieden actief trainingen aan die relevant zijn voor je functie. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Bedrijfshulpverlening (BHV)
  • Hospitality
  • Wijntraining
  • Baristatraining
  • Coachend leiderschap

We stellen je mening op prijs. Zo'n tweemaal per jaar nodigen we flexkrachten uit om samen met vaste medewerkers te praten over mogelijke verbeteringen in de werkzaamheden en processen.