Kort samengevat

Type vast

Vakgebied Commerce

Uren per week 40

Werk - denkniveau HBO / WO

Arbeidsvoorwaarden waar je blij van wordt

Je uitstekende arbeidsvoorwaarden beginnen bij een passend salaris en 8% vakantiegeld. Goede prestaties belonen we graag. Je jaarlijkse loonsverhoging is gebaseerd op je beoordeling. Vaste werknemers hebben een winstdelingsregeling en in sommige functies kun je een bonus verdienen. De beloningsstructuur is transparant, dus je weet altijd waar je aan toe bent.
We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom krijgt iedere medewerker 25 vakantiedagen én 13 ADV (arbeidsduurverkorting) dagen, gebaseerd op fulltime werkweek). Daarnaast heb je een goede pensioenregeling en kun je korting krijgen op verzekeringen.

Krijg leuke extra’s

We hebben een actieve personeelsvereniging. Naast de RAI borrels organiseren collega's verschillende activiteiten zoals de RAI Golfdag, een beachvolleybaltoernooi of een skiweekend.
Voor cultuurliefhebbers is er de CultuurWerkt!-pas, die korting geeft op concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen in het hele land. Je kunt ook korting krijgen op de Museumjaarkaart of Artisjaarkaart.
Vitaliteit vinden we belangrijk, daarom geven we korting op een sportschoolabonnement in de buurt van de RAI en op verschillende sportactiviteiten zoals bootcamplessen. Fanatieke sporter? Dan kun je misschien meespelen in het bedrijfshockeyteam of het voetbalteam.
Vaak zijn er kaarten beschikbaar voor voetbalwedstrijden en voor onze eigen beurzen. Bij Strandzuid en The Roast Room krijg je als medewerker 10% korting.
Kortom: Veel leuke extra’s

Opleidingen

We bieden een breed scala aan opleidingen en trainingen waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen:

- Afdelingsspecifieke opleidingen
- Persoonlijke studieovereenkomsten
- In-company workshops en trainingen door collega’s
- Workshops door externe bureaus en experts

De diversiteit in opleidingen is enorm en varieert van een baristatraining tot Engelse taalvaardigheid en van coachend leiderschap tot een fotocursus.


Mobiliteit

Je woon-werkverkeer per openbaar vervoer is volledig vergoed, of je kunt meedoen aan de fietsregeling. Kom je met de auto, dan kun je deze kwijt in één van onze eigen parkeergarages en ontvang je een kilometervergoeding.

 

Jij verbindt voor langere termijn Internationale organisatoren en hun evenementen aan Amsterdam en de RAI met jouw commerciële inzicht en netwerkcapaciteiten

Ons aanbod

Wat je gaat doen

De afdeling Business Development is onderdeel van het vakgebied Commerce. De afdeling is verantwoordelijk voor het contracteren van nationale en internationale opdrachtgevers. Dit zijn organisatoren van associatie congressen, beurzen, corporate events en andere soorten van evenementen.
 
Deze ambitieuze afdeling is volop in ontwikkeling. Belangrijke speerpunten zijn onder andere het bepalen, monitoren en behalen van omzetprognoses in de toekomst, het aangaan van langdurige partnerships met diverse stakeholders en het effectiever verzilveren van met name internationale aanvragen van lead tot deal.
 
In deze zelfstandige functie begeleid je de werving van internationale beurzen. De focus in deze functie ligt op de internationale organisatoren. Je bewerkt zelf actief de markt en zoekt kansen. Je hoofdtaken in deze functie zijn:

 • Je signaleert nieuwe kansen om beurzen te verwerven en onderhoudt hierover nauw contact met internationale organisatoren, associaties en eigenaren van beurzen. Je zet zelfstandig wervings-trajecten op.
 • Je verdiept je in relevante netwerken en neemt hier actief aan deel;
 • Commercieel benaderen van prospects met als doel het afsluiten van een contract en het realiseren van aanvullende upselling. Zorgen voor opstellen van offertes en bidboeken en onderhandelen over kortingen en prijsafspraken;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het marketing en salesplan en de begroting van jouw aandachtsgebied;
 • Je bent verantwoordelijk voor administratief beheer en rapportage in het CRM systeem van RAI Amsterdam van je sales activiteiten en relatiebeheer;
 • Je neemt af en toe als ambassadeur van de afdeling aan RAI-brede projecten deel.

Dit breng jij mee

 • Je hebt een HBO/WO opleiding en minimaal 5 jaar relevante ervaring;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en goed Engels gezien het internationale karakter;
 • Je bent commercieel gedreven en hebt een ‘deal closing’ mentality;
 • Je bent ondernemend, ambitieus en een energieke relatiebouwer met een positieve instelling;
 • Je bent een inhoudelijke sparringpartner voor organisatoren en eigenaren van beurzen;
 • Je hebt een breed bestaand netwerk en kennis van de beurzen en/of congressen markt;
 • Je bent bereid regelmatig de RAI in het buitenland te vertegenwoordigen en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Dit kan je van ons verwachten

 • Uitdaging!
 • Een inspirerende werkomgeving
 • Ontwikkelingsmogelijkheden
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een collegiaal team

Belangrijke informatie en contact
Voor deze functie ben jij beschikbaar voor 40 uur per week.
 

Sollicitatieprocedure

Brief
Stap 1 Ontvangst & Selectie

Na ontvangst van je CV en brief beoordelen wij of je bij de RAI en in het functieprofiel past. Binnen één week ontvang je een reactie.

Kennismaking
Stap 2 Kennismaken

Zodra jij net zo’n passie hebt voor de evenementenbranche als wij, nodigen we je van harte uit om een kop koffie te komen drinken voor de eerste kennismaking. Het eerste gesprek heb je met je toekomstige manager en een collega van die betreffende afdeling. Jullie gaan kennis met elkaar maken zodat beide partijen een goed beeld van elkaar krijgen. Na het eerste gesprek krijg je telefonisch een terugkoppeling.

Assessment
Stap 3 Assessment

Een positieve eerste ronde? Dan zien we je graag terug en plannen wij een vervolgafspraak met je in. In de tweede ronde wordt er gebruikgemaakt van een e-assessment.

In het e-assessment kijken we naar waar jij energie van krijgt, waar je passie ligt etc. maar we kijken ook naar wat je rol is in het team. Zo kunnen wij zien of de functie waarop je hebt gesolliciteerd bij je innerlijke drijfveren past, want als jij werk doet dat bij je past heb je meer energie en ben je productiever. We meten je competenties op basis van de Big Five Theorie, dit noemen wij een persoonlijkheidsmeting.

Het assessment is het uitgangspunt voor het tweede gesprek.

Tweede gesprek
Stap 4 Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we jouw competenties en drijfveren bespreken. Ook kijken we naar je match met de vacature. Pas je helemaal bij de RAI en is de vacature op je lijf geschreven dan ontvang je van ons een telefoontje dat je bent aangenomen.

Aangenomen!
Stap 5 Aangenomen!

Gefeliciteerd! Nu hoor je bij de RAI familie. Er moeten nu alleen nog wat praktische dingen geregeld worden. Zo bespreken we de arbeidsvoorwaarden vaak telefonisch en bevestigen wij alles per e-mail. Maar we hebben natuurlijk al vaste arbeidsvoorwaarden, die lees je hier.

Reageren

Vragen? Stel ze aan RomyRomy Faymonville, Recruiter recruitment@rai.nl
+31 (0)6 51 27 28 82